This website uses cookies.
Menu
*
  • *

10 jaar met een goud randje

10 jaar Sinterklaas Meezingfeest

 

Het sinterklaas viert in 2020 zijn 10 jaar jubileum voorstelling. 

Wij nemen je mee in een terugblik 10 jaar Sinterklaas Meezingfeest!

 

2010: In 2010 was Mitch kerstens werkzaam bij het Sinterklaas Comité van Sint-Willebrord. De gemeente verminderde subsidies dus ook voor dit comité. Mitch Kerstens en Christian Tak sloten de handen in een om met een idee te komen.

Eerst werd er gedacht aan een sinterklaasmiddag waar kinderen met hun ouders betaald op konden komen. Mitch Kerstens kwam samen met Christian tak op het idee om een eigen sinterklaas musical te maken onder de naam Het Grote Sinterklaas meezingfeest. Er werden bekende gevraagd of men het leuk vond een rol te spelen in hun musical. Zo kwamen vrienden en kennissen bij elkaar en werd de musical geboren.

De musical was een keer te zien op de zaterdagmiddag in het buurthuis van Sint-Willebrord. Het verhaal werd geschreven door de organisatoren en had een vervolg tijdens de intocht. Het decor werd gemaakt met de spullen die we hadden.  

 

 

 

2011: Het allereerste jaar van Het Grote Sinterklaas Meezingfeest was een groot succes. Het verhaal eindige in een open einde zodat het verhaal in 2011 gewoon weer door kon gaan. Dit jaar werd het verhaal wederom weer geschreven door Mitch Kerstens en Christian tak. De cast werd groter en vulde een lokale dansgroep de musical aan. 

 

 

2012: Voor het derde jaar was het zover. Ook het tweede jaar van Het Grote Sinterklaas Meezingfeest was een succes. In de zomer van 2012 werd er begonnen aan een eigen decor. Mitch liet zich inspireren door het Nederlands Circus Bongo, Het decor moest zoals hun veel goud en rood fluweel bevatten. In 2012 werd er voor het eest twee voorstellingen op een dag gespeeld. Men wist de musical te vinden, zo ook de lokale ondernemers. 

 

 

 

 

2013: In 2013 speelde het Sinterklaas Comité de voorstelling De streken van Tante toets, wat gebaseerd was op verhaal van De Club van Sinterklaas. Het grote Sinterklaas meezingfeest kreeg een bestuurswissel Christian Tak nam afscheid van Het Sinterklaas Meezingfeest en werd het stokje overgedragen aan Michiel Breugelmans die erg bekend was met de musical. In 2013 speelde ze twee voorstellingen in het dorpshuis van Sint-Willebrord. Dit jaar kreeg het decor door ondernemers weer een upgrade en werd er langzaam verder gebouwd aan het decor.

 

 

     

 

2014: 2014 was een prachtig jaar. Het verhaal ging over twee verliefde pieten die samen gingen trouwen tijdens de musical. De stichting vond dat het tijd was om de vleugels uit te slaan en ook Etten-Leur kennis te laten maken met Het grote Sinterklaas meezingfeest. Het eerste weekend in Sint-Willebrord twee voorstellingen en het weekend daarna in Etten-Leur in het Turfschip. Etten-Leur omarmde Het grote Sinterklaas meezingfeest tot dat jaar was er geen Sinterklaas te zien tijdens de voorstellingen.

 

 

2015: In 2015 veranderde het allemaal. De stichting van het Sinterklaas comité van Sint-Willebord stopte met Het grote Sinterklaas meezingfeest, en leek er een einde te komen aan de musical reeks. Celien Wirix die werkzaam is bij dansschool Carmencita uit sprundel vond dat we er niet mee moesten stoppen. Mitch Kerstens werd producent en stuurde samen met Dane Boeren en Celien Wirix Het grote Sinterklaas meezingfeest aan. De musical was wederom een succes en speelde hun de voorstelling genaamd Circus. In dit jaar werd er gewerkt met een nieuwe cast en kwam sinterklaas de ploeg versterken. Vanaf dat jaar werd er ook gewerkt met een nieuwe technicus. Voor het eerst werd er niet gekozen om een voorstelling te geven in Sint willebrord maar te verhuizen naar Sprundel i.v.m. werkzaamheden bij het dorpshuis. Ook dit jaar was Het grote Sinterklaas meezingfeest te zien in Het Turfschip In Etten-Leur.

 

 

 

 

 

2016: Het bestuur van Het grote Sinterklaas meezingfeest vond het tijd voor een naam wijziging! Het grote Sinterklaas meezingfeest werd Sinterklaas meezingfeest. in dat jaar kreeg het verouderde decor een gehele make over. Ook dit jaar was Het Sinterklaas Meezingfeest een succes! 

 

  

 

2017: Het jaar dat we Sinterklaas en Kerst samen vierde... De voorstelling heette toen we vliegen door de tijd. Sinterklaas was opzoek naar zijn geheime recept en liet testpiet een tijdmachine maken. Helaas liep dat niet zoals het moest zijn. Het bestuur wist dat ze een juweeltje in handen hadden want bezoekers wisten ook dit massaal Het Sinterklaas Meezingfeest weer te vinden. Na een jaar van afwezigheid was Het Sinterklaas Meezingfeest weer te zien in Sint-Willebrord en werd de aula van een middelbare school in Etten-Leur omgetoverd tot theater.  

 

 

 

 

2018: Een jaar met een goud randje zo konden wij het noemen. Het sinterklaas Meezingfeest presenteerde een nieuwe show genaamd Het geheim van de diamant. Het bestuur vond dat het tijd werd om verder te gaan, en ging Het Sinterklaas Meezingfeest ging de grote theaters in. Voor het eerste jaar maakte Rijen Kennis met Het Sinterklaas Meezingfeest en speelde hun in de grote zaal van De Nieuwe Nobelaer met twee bijna uitverkochte zalen. De complimenten van werknemers van het theater geven mij opnieuw kippenvel terwijl ik dit schreef. In 2010 startte wij met 12 Vrijwilligers 2018 hadden wij 32 Vrijwilligers die voor en achter de schermen werkten. Het Sinterklaas Meezingfeest werkte vanaf heden samen met grote supermarkt ketens zoals Jumbo.

 

  

 

2019: Van 2010 tot dit jaar schreef Mitch Kerstens de voorstellingen en speelde wij de voorstelling Chaos in het kasteel. Na een niet geslaagd succes in Rijen besloot het bestuur een dorp verderop het te gaan proberen Theater de Schakel in Gilze was de uitverkoren. En met succes Gilze omarmde Het Sinterklaas Meezingfeest en zal wederom in 2020 terug te zien zijn. Zo ook in Etten-Leur met maar liefst twee uitverkochte voorstellingen. In 2019 nam Celien afscheid van het bestuur en kwam Kevin van Peer het Team versterken. Dane Boeren, Johan Albers, Kevin van Peer en Mitch Kerstens Vormen nu samen het productie team. In december 2019 werd het decor verkocht en werd het na negen jaar tijd voor iets nieuws.

 

2020: Het jubileum jaar wat voor ons gaat beginnen. De verhaallijn werd dit jaar overgedragen aan Esmee Kroon en Kevin van Peer. Helaas zijn onze voorstellingen voor 2020 gecanceld Wegens het corona uitbraak en anderhalve meter regel 

is het niet mogelijk om onze voorstellingen doorgang te geven. Deze voorstelling word verplaatst naar 2021

 

Bestuur Sinterklaas Meezingfeest 

Tot volgend jaar

 

 

Bericht van de producent:

 

Wat gaat tien jaar toch onwijs snel! Als kleine jongensdroom hier naar toegewerkt, maar niet alleen, wij hebben dat allemaal samen gedaan. Een geweldige cast, Geweldige techniekmensen, Alle vrijwilligers en iedereen die al vanaf het eerste jaar erbij is betrokken. Ik kan alleen maar zeggen jullie hebben Het Sinterklaas Meezingfeest gemaakt en weggezet!  

 

Mitch Kerstens  

producent

 

 

Koop hier uw tickets